Care sunt simptomele dezalinierii cervicale superioare?

Dezalinierea cervicală superioară se referă la nealinierea sau subluxația vertebrelor din regiunea superioară a gâtului, în special vertebrele atlas (C1) și axa (C2). Simptomele nealinierii cervicale superioare pot varia de la o persoană la alta, dar iată câteva semne și simptome comune de care trebuie să fii conștient:

Dureri de cap: nealinierea coloanei cervicale superioare poate contribui la dureri de cap tensionate, migrene sau cefalee cervicogenă. Aceste dureri de cap provin de obicei de la gât și pot fi însoțite de dureri de gât, amplitudine limitată de mișcare sau durere care iradiază spre partea din spate a capului sau tâmple.

Mișcare restricționată a gâtului: nealinierea superioară a cervicalului poate limita gama de mișcare a gâtului. Este posibil să aveți dificultăți când vă întoarceți capul dintr-o parte în alta sau când îl înclinați înainte sau înapoi.

Durere radiantă: nealinierea cervicală superioară poate provoca durere radiantă sau disconfort care se extinde dincolo de gât. Această durere poate radia în umeri, partea superioară a spatelui sau chiar în josul brațelor, ducând la simptome precum amorțeală, furnicături sau slăbiciune.

Probleme posturale: nealinierea la nivelul coloanei cervicale superioare vă poate afecta postura. Este posibil să observați că capul este înclinat într-o parte, umerii sunt neuniformi sau aveți o poziție a capului înainte.

Tinitus și probleme ale urechilor: Unele persoane pot prezenta simptome legate de urechi, cum ar fi tinitus (țiuit în urechi), dureri de urechi sau o senzație de plenitudine în urechi.

Îngrijirea chiropractică este o abordare folosită în mod obișnuit pentru a aborda dezalinirile cervicale, inclusiv dezechilibrele cervicale superioare. Chiropracticienii sunt profesioniști din domeniul sănătății instruiți, specializați în diagnosticarea și tratamentul afecțiunilor musculo-scheletice, inclusiv a celor care afectează coloana vertebrală.

Îngrijirea chiropractică pentru dezalinirile cervicale implică de obicei ajustări manuale sau manipulări ale coloanei vertebrale, inclusiv regiunea superioară a cervicalei. Scopul acestor ajustări este de a restabili alinierea, mobilitatea și funcționarea corespunzătoare a vertebrelor afectate. Tehnicile specifice utilizate pot varia în funcție de starea individului și de abordarea chiropractorului.

Este important de reținut că aceste simptome pot fi cauzate și de alte afecțiuni, așa că este esențial să consultați un profesionist din domeniul sănătății, cum ar fi un chiropractician sau un medic, pentru o evaluare și un diagnostic adecvat.

ANDREIDANIELABACAU