Ce sunt pintenii calcaneeni si cum pot fi tratati acestia?

Pintenii calcaneeni reprezinta depunerile osoase care ajung sa se formeze la nivelul calcaneului, putand sa fie confundati de foarte multe ori cu fasciita plantara.

Durerea apare cel mai frecvent dimineața, când pacientul se ridică din pat. Acest fapt se explica prin simplul motiv ca in timpul noptii piciorul este relaxat, iar dimineata cand pacientul pune piciorul in jos si calca, durerea apare datorita presiunii la nivelul calcaiului. Durerea poate apărea și după o perioadă de odihnă, la reluarea activității fizice.

Tratament – pinteni calcaioane:

-Pierdere în greutate

-Tehnici specifice terapeutice

Chiropracticienii pot utiliza diverse tehnici pentru a reduce durerea și inflamația asociată cu pintenii calcaneeni. Acestea pot include ajustări manuale ale coloanei vertebrale și ale articulațiilor piciorului și gleznei pentru a corecta dezechilibrele și disfuncțiile care pot contribui la tulburarea echilibrului corpului.

Exercițiile specifice pentru întărirea și întinderea mușchilor piciorului și gleznei pot ajuta la ameliorarea simptomelor asociate cu pintenii calcaneeni. Un terapeut fizic poate recomanda exerciții personalizate pentru a îmbunătăți flexibilitatea și puterea piciorului și pentru a reduce tensiunea asupra fasciei plantare.

  1. Utilizarea încălțămintei potrivite și a ortoticelor personalizate poate ajuta la corectarea alinierii piciorului și la reducerea presiunii asupra fasciei plantare. Chiropracticienii pot oferi sfaturi cu privire la alegerile adecvate de încălțăminte și pot recomanda ortotice personalizate pentru a susține arcada piciorului și pentru a reduce presiunea pe pintenul calcanean.

Terapia cervicală poate părea neobișnuită când vorbim despre tratarea problemelor la nivelul picioarelor, cum ar fi pintenii calcaneeni. Totuși, această abordare se bazează pe ideea că organismul este un sistem interconectat, unde problemele de la un capăt al corpului pot influența și alte părți. Pintenii calcaneeni sunt excrescențe osoase care se formează pe osul călcâiului, adesea ca rezultat al tensiunilor și inflamațiilor din fascia plantară, banda de țesut care leagă călcâiul de degete.

Terapia cervicală se concentrează pe regiunea gâtului, unde terapeutul poate lucra pentru a îmbunătăți alinierea și funcția coloanei vertebrale. Ideea este că, prin corectarea oricăror dezechilibre sau tensiuni în coloana vertebrală, în special în zona cervicală, se pot reduce tensiunile reflectate în alte părți ale corpului, inclusiv în zona călcâiului și a picioarelor.

Modurile prin care terapia cervicală ar putea ajuta la ameliorarea pintenilor calcaneeni includ:

  1. Îmbunătățirea alinierii corporale generale: O aliniere corectă a coloanei vertebrale poate contribui la distribuția mai uniformă a greutății corpului pe picioare, reducând stresul asupra călcâiului.
  2. Reducerea tensiunii din corp: Tehnicile de manipulare cervicală pot ajuta la eliberarea tensiunilor acumulate în mușchii și ligamentele de-a lungul coloanei vertebrale, ceea ce poate avea un efect cascada asupra altor părți ale corpului, inclusiv pe fascia plantară și călcâi.
  3. Stimularea vindecării naturale: Prin îmbunătățirea circulației sângelui și a fluxului de nutrienți către diferite părți ale corpului, terapia cervicală poate promova procesele naturale de vindecare ale organismului, inclusiv în zonele afectate de pinteni calcaneeni.
  4. Reducerea inflamației: Terapia aplicată pe zona cervicală poate contribui la reducerea răspunsurilor inflamatorii sistemice, care ar putea influența inflamația din jurul pintenilor calcaneeni.

ratamentele specifice pentru pintenii calcaneeni pot include exerciții de întindere pentru fascia plantară, suporturi ortopedice, terapie fizică, și, în cazuri mai grave, intervenții chirurgicale.

Este important să consulți un chiropractician sau un specialist în sănătate musculo-scheletică pentru a obține un plan de tratament adecvat și personalizat pentru pintenii calcaneeni. Aceștia vor putea să evalueze simptomele tale, să identifice cauza și să ofere recomandări de tratament care să te ajute să te recuperezi și să îți îmbunătățești calitatea vieții.

DANIELA ANDREI – Specialist terapie coloana vertebrala BACAU

Publicat
Din categoria . Etichetat