Tinitusul si legatura cu afectiunile cervicale

Tinitusul și țiuitul în urechi pot avea legatura cu afectiunile cervicale? Raspunsul este da.

Spondiloza cervicală este o afecțiune degenerativă a coloanei vertebrale care poate provoca tinitus (țiuituri în urechi). Coloana vertebrală cervicală, situată la nivelul gâtului, este susceptibilă la uzura legată de vârstă, care poate duce în cele din urmă la spondiloză cervicală. Această afecțiune cauzează adesea comprimarea nervilor în zona coloanei cervicale, ceea ce duce la durere, rigiditate și alte simptome. Tinitusul este unul dintre posibilele efecte secundare ale spondilozei cervicale.

Artera vertebrală ce se află lângă coloana cervicală, împreună cu artera carotidă, pot fi comprimate in urma unei dezalinieri vertebrale. Prin urmare, atunci când artera vertebrală este comprimată, pacientul are tinitus, amețeli, dureri de cap și probleme de vedere.

Tinitusul este un simptom al instabilității coloanei vertebrale cervicale. Henk M Koning, MD, Ph.D., a cărui cercetare o gasim în The International Tinnitus Journal (3) în noiembrie 2020, unde a declarat chiar de la început „Tratamentul tulburărilor coloanei vertebrale cervicale poate duce la o reducere a tinitusului”.

Mergand in profunzimea lucrurilor – Care nerv cervical cauzează tinitus?
Neuronii care se leagă de calea auditivă se află în ganglionii rădăcinii dorsale ale celui de-al doilea, al șaptelea și al optulea nerv cervical și în ganglionul trigemen. Tratamentul celui de-al doilea nerv cervical poate duce la o reducere a intensității tinitusului pentru un subgrup de pacienți cu tinitus.

Terapeutul va trebui sa lucreze cu realinierea coloanei cervicale, să corecteze postura pacientului, alături de întinderea și întărirea mușchilor gâtului.