Ar trebui să merg la un chiropractician pentru ameliorarea durerilor cervicale?

Durerea cervicală este unul dintre cele mai frecvente tipuri de probleme musculo-scheletice, afectând aproape 50% din populație anual. Durerea ușoară de gât poate fi o supărare minoră, dar dacă durerea de gât devine cronică și este lăsată netratată, poate evolua spre durere debilitantă, dureri de cap, dureri de brațe și, în cele din urmă, amorțeală, furnicături și slăbiciune musculară.

În acest articol vom discuta cauzele durerii de gât, când ar trebui să mergeți la un chiropractician pentru acest tip de dureri, dacă chiropractica este sigură pentru durerile cervicale, ce este o ajustare a coloanei cervicale și cum abordarea chiropractică vă poate ajuta durerea de gât.

Există mulți factori asociați cu durerea cervicală, aceștia pot include:

 -Stresul postural cronic asociat cu flexia capului de la utilizarea prelungită a computerului și a dispozitivelor electronice.
 -Poziția proastă aplecată, spasmul muscular asociat și inflamația articulațiilor.
 -Poziția proastă de somn: dormitul pe burtă cu capul răsucit într-o parte pentru perioade îndelungate.
 -Traumele cauzate de răni de tip bici (whiplash) în accidente de mașină sau leziuni sportive.
 -Purtarea unei genți grele/poșete pentru perioade prelungite de timp.
 -Inactivitatea și rigiditatea asociată, precum și creșterea tensiunii musculare și spasmul muscular.
 -Uzura și tulburările degenerative, cum ar fi osteoartrita, degenerarea discului cervical, stenoza coloanei vertebrale și herniile de disc cervical.

Când ar trebui să fiu îngrijorat de durerile de gât?

Consultați un medic dacă durerea de gât s-a agravat și este însoțită de durere care se transmite pe braț în jos, amorțeală sau furnicături în braț/mână sau slăbiciune musculară vizibilă. Acest lucru poate implica o inflamare a discului cervical, o hernie de disc sau o stenoză a coloanei vertebrale, care poate necesita diagnosticare imagistică (raze X, IRM) înainte de a începe orice tratament.

Dacă ați avut o traumă la cap sau gât, nu vă puteți ridica singur capul de pe pernă sau aveți amețeli sau vedere încețoșată, vă rugăm să consultați medicul de specialitate.

Ar trebui să merg la un chiropractician pentru dureri cervicale?

Milioane de pacienți se consultă zilnic cu un chiropractician pentru durerile de gât. Cercetările arată că gestionarea chiropractică a durerii de gât este unul dintre cele mai eficiente tratamente și poate oferi o alternativă sigură, neinvazivă, la medicamentele eliberate pe bază de rețetă sau medicamentele pentru durere fără prescripție medicală.

Ajustările chiropractice ale gâtului ajută la corectarea restricțiilor articulare sau a dezalinierii coloanei vertebrale, ceea ce poate reduce inflamația și poate îmbunătăți funcția articulației afectate și a nervului asociat. Această îmbunătățire a biomecanicii din zona gâtului și nu numai, vă va ajuta la ameliorarea durerilor de gât, îmbunătățind în același timp mobilitatea și funcția generală a gâtului și a spatelui.

Este chiropractica sigură pentru durerile de gât?

Numeroase studii arată că chiropractica este un tratament sigur și eficient pentru durerile de gât. Este o formă holistică de medicină complementară și alternativă care se concentrează asupra coloanei vertebrale și asupra efectului acesteia asupra sistemului musculo-scheletic și nervos, precum și asupra capacității organismului de a se vindeca singur.

Ca parte a unei revizuiri a literaturii de specialitate, cercetătorii au analizat nouă studii și au descoperit că pacienții cu dureri de gât au raportat îmbunătățiri semnificative în urma ajustărilor chiropractice.

Cum ajută o ajustare chiropractică durerea cervicală?

O ajustare chiropractică (ajustare tridimensională a coloanei cervicale superioare) ajută la ameliorarea durerii de gât prin corectarea dezalinierilor coloanei vertebrale, îmbunătățind în același timp mobilitatea și biomecanica articulațiilor, scăzând inflamația, spasmul și durerea.

Chiropracticienii pot recomanda, de asemenea, ca persoanele cu dureri de gât să includă exerciții de întărire și întinderi pentru gât, împreună cu mobilizări și masaj, în programul lor de recuperare.

Chiropracticienii tratează gâtul folosind o varietate de tehnici de ajustare a coloanei vertebrale, încorporând atât abordări cu forță redusă, cât și mai multe tehnici manuale, în funcție de nevoile individuale ale pacientului.

ANDREI DANIELA