Cauza specifica a DURERII CERVICALE

Un istoric medical complet este primul pas în diagnosticarea cauzei specifice a durerii cervicale. Pe lângă faptul că învață despre istoricul de sănătate al persoanei, medicul pune întrebări despre:

🤍Simptome actuale. Când a început durerea? Vine și pleacă? Durerea este într-un singur loc sau radiază în umeri, în brațe sau în degete? Există și alte simptome în plus față de durerea cervicală?

🤍Ocupaţie. Ce fel de muncă face persoana respectivă? Ziua este petrecută făcând muncă manuală sau stând în fața unui computer?

🤍Stil de viata. Persoana tinde să fie mai activă sau mai sedentară? De exemplu, hobby-urile includ mai multe mișcări, cum ar fi grădinăritul sau înotul, sau mai mult stat, cum ar fi să te uiți la televizor sau să citești?

Durerea cervicala are multe cauze potențiale, inclusiv:

Îmbătrânirea: Pe măsură ce înaintați în vârstă, uzura naturală poate determina deteriorarea sau degenerarea unor părți ale coloanei vertebrale cervicale, provocând durere.

Spondiloza cervicală: Spondiloza cervicală se referă la degenerarea coloanei vertebrale cervicale, inclusiv a discurilor, oaselor și ligamentelor. Această afecțiune legată de vârstă poate provoca dureri de gât și rigiditate.

Whiplash: Whiplash este o leziune a gâtului cauzată de obicei de o mișcare bruscă și puternică înapoi și înainte a capului, asociată în mod obișnuit cu accidentele de mașină. Poate duce la dureri de gât, rigiditate și alte simptome.

Inflamație și infecții: afecțiunile inflamatorii cum ar fi radiculita cervicală (inflamația rădăcinilor nervoase) sau infecțiile precum meningita pot provoca dureri de gât ca simptom.

Afecțiunile degenerative precum osteoartrita (uzura cartilajului articulațiilor) și stenoza coloanei vertebrale (îngustarea spațiilor din coloana vertebrală) pot duce la dureri de gât. De-a lungul timpului, stresul și mișcările repetate pot duce la slăbirea discurilor din coloana vertebrală, provocând hernie de disc sau ciupirea nervului. Încordare fizică: Utilizarea excesivă a mușchilor gâtului în timpul activităților repetitive sau intense poate duce la rigiditate și durere. Poziția proastă, mușchii abdominali slabi și greutatea corporală mai mare pot afecta alinierea coloanei vertebrale și pot contribui la durerea de gât. De exemplu, încordarea gâtului pentru a vizualiza ecranul unui computer pentru perioade lungi de timp este o cauză frecventă a durerii de gât.

Stresul mental: strângerea mușchilor gâtului pentru că ești stresat poate duce la dureri și rigiditate de gât. Mulți oameni care strâng acești mușchi atunci când sunt stresați sau agitați nu își dau seama că o fac până când nu începe să le doară gâtul.

Leziuni: Traumele și alte leziuni pot deteriora mușchii, ligamentele, discurile, articulațiile vertebrale și rădăcinile nervoase din măduva spinării și pot duce la dureri de gât. Biciul în timpul accidentelor de mașină este o vătămare comună care provoacă dureri de gât.

Creșteri: Masele, inclusiv tumorile, chisturile și pintenii osoși, pot pune presiune asupra nervilor din gât, provocând durere.

Alte afectiuni de sanatate: Durerea de gat este un simptom al multor afectiuni de sanatate, inclusiv meningita, artrita reumatoida

ANDREI DANIELA