Modalități de prevenire a durerilor cervicale

  1. Asigurați-vă că monitorul computerului este la nivelul ochilor

Stați confortabil în fața computerului și închideți ochii. Când îi deschideți, privirea ar trebui să fie direct în mijlocul ecranului computerului. Dacă descoperiți că trebuie să priviți în jos, va trebui să vă sprijiniți monitorul astfel încât să fie mai sus.

Laptopurile necesită cel mai adesea să vă înclinați capul în jos pentru a vedea ecranul, așa că conectarea laptopului la un monitor sau ecran separat este adesea foarte utilă.

  1. Evitați încordarea gâtului de la trimiterea mesajelor de pe telefon

Trimiterea de mesaje text sau privirea în jos la telefonul sau la dispozitivul mobil pentru orice perioadă de timp va exercita o presiune excesivă pe gât.

În timp, stresul suplimentar asupra articulațiilor, ligamentelor și discurilor de la nivelul gâtului poate duce la modificări degenerative premature ale acestuia. Sfaturile pentru a evita deteriorarea gâtului din cauza trimiterii dese de mesaje text includ ridicarea telefonului sau a dispozitivului mobil la nivelul ochilor, reducerea timpului de mesaje text, sprijinirea mâinilor și a dispozitivului pe o pernă și luarea de pauze frecvente.

  1. Folosiți un set cu cască

Dacă petreceți mult timp la telefon, asigurați-vă că evitați să vă înclinați capul în lateral sau să vă legănați telefonul în curbura gâtului.

Orice tip de dispozitiv hands-free, cum ar fi căștile, este o modalitate excelentă de a vorbi la telefon fără a fi tentat să țineți telefonul incorect. Există, de asemenea, un dispozitiv mai nou, care se întinde în jurul gâtului, astfel încât să îl puteți ține pornit toată ziua – un nume de marcă este LG Tone.

Sfat inteligent: țineți telefonul departe de dvs. cât mai mult posibil. Evitați să îl folosiți pentru e-mail.

  1. Fă exerciții fizice și întinde-ți gâtul

Păstrează-ți mușchii gâtului puternici făcând seturi scurte de exerciții de întărire și întindere pe parcursul zilei. Unul dintre cele mai simple exerciții de făcut este exercițiul cu bărbia.

Acest exercițiu ajută la întărirea mușchilor care trag capul în aliniere peste umeri. De asemenea, întinde mușchii scaleni și suboccipitali.

  1. Rămâi bine hidratat

Un alt motiv pentru a bea multă apă în timpul zilei este să hrănești și să hidratezi discurile – structurile spongioase care se află între vertebrele coloanei. Aceste discuri sunt alcătuite în mare parte din apă, așa că hidratarea bună vă va ajuta să vă mențineți discurile flexibile și puternice.

În mod ideal, încercați să beți cel puțin 8 pahare mari de apă pe zi. Încercați câteva opțiuni și vedeți ce funcționează cel mai bine pentru dvs, cum ar fi:

Ține o sticlă de apă cu tine și sorbi pe tot parcursul zilei. Setează o alarmă pe ceas sau pe telefonul mobil la fiecare 2 ore și bea un pahar cu apă de fiecare dată când se stinge. Bea 2 până la 3 pahare mari de apă la fiecare masă.

  1. Încearcă o pernă nouă

În ceea ce privește confortul și susținerea gâtului în timp ce dormiți, există multe opțiuni și este posibil să aveți nevoie de câteva încercări și erori pentru a găsi ce funcționează cel mai bine pentru dvs. Ca regulă generală, cel mai bine este să utilizați o pernă care să vă mențină coloana cervicală într-o aliniere neutră, ceea ce înseamnă că curbura naturală a gâtului este susținută și menținută.

Există o serie de opțiuni, iar ceea ce funcționează cel mai bine pentru tine va fi determinat în mare măsură de cauza problemei tale la gât, precum și de preferințele tale de somn. Iată câteva exemple:

Unii oameni constată că durerea lor de gât scade atunci când se întind pe spate cu capul sprijinit de o pernă relativ plată, sau cu o pernă ortopedică care are o depresiune mai adâncă unde se află capul și un sprijin suplimentar sub gât. Alte persoane găsesc că sprijinul cu o pernă atunci când este întins pe o parte este mai confortabil. Unii preferă să stea într-un scaun reclinabil sau într-un pat reglabil, cu partea superioară a corpului înclinată. În această poziție înclinată, pot folosi o pernă mică sau relativ plată. Dacă ești ca majoritatea oamenilor, îți schimbi poziția de somn în timpul nopții, așa că asigură-te că ai o pernă – sau mai multe perne – care funcționează pentru fiecare dintre pozițiile tale de somn.

  1. Dormi pe spate dacă poți

În general, dormitul pe spate este cea mai bună poziție pentru a vă lăsa întreaga coloană să se odihnească confortabil. Unele persoane cu probleme cervicale consideră că este de ajutor să doarmă pe spate și să pună o pernă sub fiecare braț, cu ideea că sprijinirea fiecărui braț elimină efortul de pe zona gâtului.

Unii oameni cu artrită spinală sau stenoză pot descoperi că este mai ușor să dormi la o înclinație ușoară, așa că adaugă o pernă de spumă pe patul lor și/sau trec la un pat reglabil.

Dacă preferați să dormiți pe o parte, asigurați-vă că perna nu este prea înaltă – de obicei, în jur de 4 până la 6 inci grosime, în funcție de densitatea materialului pernei și de distanța dintre gât și vârful umărului. De obicei, această înălțime ar trebui să împiedice capul și gâtul să se întoarcă sau să se îndoaie în mod nefiresc în oricare parte.

Concluzia este că dacă nu este confortabil, nu este o „potrivire” bună!

FACEBOOK: DANIELA ANDREI