Motivul pentru care discurile afectate de vârstă provoacă dureri cervicale?

O hernie de disc apare atunci când centrul asemănător unui gel al unui disc spinal se rupe printr-o zonă slabă din peretele exterior dur, similar cu umplutura care este stoarsă dintr-o gogoașă cu gelatină. Durerea cervicală sau de braț, amorțeala sau furnicăturile pot apărea atunci când materialul discului atinge sau comprimă un nerv spinal.

E bine să știți că o coloană vertebrală este formată din 24 de oase mobile numite vertebre. Secțiunea cervicală (gâtul) a coloanei vertebrale susține greutatea capului și vă permite să vă îndoiți capul înainte și înapoi, dintr-o parte în alta și să vi-l rotiți la 180 de grade.

Există 7 vertebre cervicale numerotate de la C1 la C7. Vertebrele sunt separate între ele de discuri, care acționează ca amortizoare, împiedicând frecarea vertebrelor. Învelișul exterior al discului se numește inel. Acesta are benzi fibroase care se atașează între corpurile vertebrelor. Fiecare disc are un centru umplut cu gel numit nucleu. La fiecare nivel de disc, o pereche de nervi spinali ies din măduva spinării și se ramifică în corpul tău.

Această afecțiune afectează 7 din 10 oameni așadar este bine să o prevenim:

💓Tehnici adecvate de ridicare din culcat sau din șezând;

💓Poziție bună în timpul așezat, în picioare, în mișcare și în somn;

💓Program de exerciții adecvat pentru a întări mușchii abdominali slabi și pentru a preveni rănirea din nou;

💓O zonă de lucru ergonomică;

💓Indice de masă corporală adecvat;

💓O atitudine pozitivă și managementul stresului.

FB: ANDREI DANIELA – terapeut cervical