Radiculopatia cervicală

Radiculopatia cervicală este un termen generic pentru durere radiantă, amorțeală, furnicături sau slăbiciune cauzată de iritația rădăcinilor nervoase cervicale.

Haideti sa vedem …ce inseamna radiculopatia cervicala: Radiculopatia cervicala (RC) este un termen folosit pentru a descrie durerea radianta de-a lungul bratului cu modificări motorii, reflexive și/sau senzoriale (cum ar fi parestezia sau amorțeala), provocate de postura vicioasă (posturi) a gâtului si/sau de mișcare (mișcări). In fapt, este o afecțiune care are ca rezultat durere radiantă, slăbiciune și/sau amorțeală cauzată de compresia oricăreia dintre rădăcinile nervoase din gât. Majoritatea cazurilor de radiculopatie cervicală dispar cu tratament nechirurgical.

Bun, pana aici clar, cu alte cuvinte, afecțiunile din zona cervicală duc la amorțeală și furnicături.

De obicei, radiculopatia apare atunci când țesuturile care înconjoară rădăcinile nervoase, cum ar fi vertebrele spinale își schimbă dimensiunea. Când se întâmplă acest lucru, ele pot îngusta spațiile în care există rădăcinile nervoase ce ies din interiorul coloanei vertebrale. Poate fi cauzată de degenerarea treptată sau din cauza unei leziuni a coloanei vertebrale. Hernia de disc cervicală (discurile afectate din zona cervicală) sunt, de asemenea, o cauză frecventă a radiculopatiei. Pe măsură ce un disc se deplasează de la locul său sau se deteriorează și apasă pe nervi, provoacă simptomele menționate.

De obicei, radiculopatia cervicală provocată de o hernie de disc este tratată nechirurgical până când simptomele se ameliorează și poate chiar dispar complet.

Pe cine afectează radiculopatia cervicală?

Oricine poate face radiculopatie cervicală, dar este mai frecventă la adulți. Radiculopatia cervicală cauzată de o hernie de disc este mai frecventă la persoanele de până la 50 de ani. Și radiculopatia cervicală cauzată de degenerarea discului este mai frecventă la persoanele în vârstă de 50 și 60 de ani. Persoanele în vârstă de 70 de ani sau mai mult tind să sufere de radiculopatie cervicală din cauza îngustarii foraminale ca urmare a artritei. Foramenul este deschiderea osoasă goală între vertebre prin care se deplasează rădăcinile nervilor spinali.

Simptome – radiază în general de la gât și pot afecta umerii, brațele sau mâinile. În funcție de severitatea compresiei nervoase și de localizarea acesteia, funcția poate deveni afectată. Exemplele pot include dificultatea de a ridica brațul deasupra capului sau de a ridica/transporta sarcini mai grele. Radiculopatia cervicală poate avea un debut brusc sau se poate dezvolta lent în timp. Simptomele variază de la ușoare la severe și pot include:

-Durere

-Amorțeală sau furnicături

-Slabiciune musculara

Kinetoterapeuții sunt experți în mișcare. Ele îmbunătățesc calitatea vieții prin îngrijire practică, educarea pacientului și mișcare prescrisă. Puteți contacta direct un terapeut fizic pentru o evaluare.

Radiculopatia cervicală este o afecțiune rară care apare puțin mai des la bărbați decât la femei.