Simptome care preced spondiloza cervicală!

Spondiloza cervicală este o afecțiune care afectează discurile intervertebrale și articulațiile din zona gâtului (regiunea cervicală a coloanei vertebrale). Aceasta este adesea rezultatul procesului de îmbătrânire și poate provoca diverse simptome. Este important să menționezi că doar un medic poate oferi un diagnostic precis și să recomande tratamentul potrivit pe baza evaluării tale medicale.

Simptomele spondilozei cervicale pot varia de la o persoană la alta, iar gravitatea lor poate diferi. Unele dintre simptomele comune includ:

  1. Durere cervicală: Durerea este un simptom obișnuit și poate varia de la ușoară la severă. Poate fi localizată în zona gâtului sau se poate extinde către umeri și partea superioară a spatelui.
  2. Rigiditate: Poate exista o senzație de rigiditate în zona gâtului, ceea ce poate face mișcările capului mai dificile.
  3. Dureri de cap: Unele persoane cu spondiloză cervicală pot experimenta dureri de cap, în special la nivelul regiunii occipitale (partea din spate a capului).
  4. Amorțeală și furnicături: Spondiloza cervicală poate irita nervii din zona cervicală, provocând senzații de amorțeală sau furnicături în umeri, brațe sau mâini.
  5. Slabiciune musculara: În cazurile severe, spondiloza cervicală poate duce la slăbiciune musculară în brațe și mâini.
  6. Modificări ale reflexelor: Anumite modificări ale reflexelor pot fi observate în cazul afectării nervilor cervicali.
  7. Tulburări de echilibru și coordonare: În unele cazuri, spondiloza cervicală poate afecta sistemul nervos și poate duce la probleme de echilibru și coordonare.
  8. Dureri de cap: Cefaleea poate fi un simptom al spondilozei cervicale și poate să apară datorită tensiunii musculare sau a compresiei nervilor.

Dacă experimentezi aceste simptome sau orice altceva neobișnuit, este esențial să consulți un medic. Diagnosticul corect și tratamentul adecvat pot ajuta la gestionarea și ameliorarea simptomelor spondilozei

FB: ANDREI DANIELA