„Stretching” pentru muschii gatulului

An image of neck stretching routines.

Dacă gâtul este înțepenit sau dureros, aveți mult de lucru. Durerea de gât este una dintre cele mai comune tipuri de durere. Însă, la fel cu oricare altă parte a corpului tău, exercițiile și stretchingul pot întări mușchii din zona gâtului și în același timp îi pot face mai flexibili. Încercați aceste mișcări pentru a relaxa gâtul tensionat, pentru a îndepărta durerea și pentru câștigarea flexibilității.
Bonus: un gât puternic poate ajuta la prevenirea problemelor de la nivelul umerilor, spatelui superior sau chiar de la nivelul brațelor.
Dacă deja aveți durere la nivelul gâtului sau în altă parte, vorbiți cu doctorul dumneavoastră înainte de a începe. Veți simți o ușoară tensiune în mușchii gâtului atunci când faceți întinderea. Dar nu trebuie să apară durere. Dacă acest lucru se întâmplă, opriți imediat mișcarea.

Înclinare înainte și înapoi

Acest lucru se poate face în timp ce sunteți așezat sau în picioare. Păstrați-vă mișcările lente și netede.
Începeți cu capul drept peste umeri și cu spatele drept.
Coborâți bărbia spre piept și țineți apăsat timp de 15-30 de secunde. Relaxați-vă și ridicați încet capul înapoi.
Înclinați bărbia în sus spre tavan și aduceți baza craniului spre spate. Țineți apăsat timp de 10 secunde, apoi reveniți la poziția inițială.
Repetați setul de mai multe ori, de preferat în fiecare zi.

Înclinare stanga si dreapta

Faceți acest lucru în timp ce stați în picioare, cu picioarele depărtate la lățimea șoldurilor și cu brațele în jos, pe lângă corp.
Înclinați ușor capul spre umărul drept și încercați să-l atingeți cu urechea. Opriți-vă când simțiți întinderea. Nu ridicați umărul.
Țineți întinderea timp de 5-10 secunde, apoi reveniți la poziția inițială.
Repetați pe partea stângă. Puteți face mai multe seturi și puteți lucra până la 10 repetări.
Pentru o întindere suplimentară, puneți mâna pe aceeași parte a capului înclinat deasupra capului și apăsați ușor cu vârful degetelor.

ANDREI DANIELA